Strobing VS Contouring

Hello ,

Τι μου κάνετε;; Ελπίζω να σας βρίσκω σε σούπερ διάθεση!!
Σημερα λέω να κάνω ένα θεματάκι για τις τεχνικές του μακιγιάζ που δεν ειναι άλλες απ`τις γνωστές φωτοσκιάσεις.
Θα αρχίσω πρώτα απ`τα γνωστά...
Εχετε ακούσει τον όρο contouring; 
Ειναι οι λεγόμενες φωτοσκιάσεις που θα έχετε δεί σε άπειρα tutorials ..αυτό που με πολύ σκούρο make up και πολύ ανοιχτό , σκιάζεις και φωτίζεις διάφορα σημεία του προσωπου.
Το τελευταίο διάστημα το contouring αρχίζει κάπως και ξεπερνιέται αφού ένα πρόσωπο με έντονες φωτοσκιάσεις , φαίνεται απο κοντά κάπως περίεργο και ''βαρύ'' σαν αποτέλεσμα  και ειδικά αν δεν έχει γίνει απο επαγγελματία.

Εδώ λοιπόν έρχεται η τεχνική strobing,  πολύ δυναμικά και την βλέπουμε διαρκώς σε πολλά ντεφιλέ και φωτογραφίσεις μόδας!





Αυτή η τεχνική, γίνεται αποκλειστικά με γυαλάδες και φως ώστε να δημιουργήσει εφέ φρεσκάδας και υγείας. Εχεί γίνει πολύ μόδα και έχει πλέον παραγκωνίσει την κλασική τεχνική φωτοσκιάσεων.
Προσωπικά είναι ,η αγαπημένη μου τεχνική για τα νυφικά μακιγιάζ, και την χρησιμοποιώ πολύ συχνά εκτός περιπτώσεων με έντονες ρυτίδες και πρόσωπα με στρογγυλό σχήμα.
Η τεχνική αυτή γίνεται συνήθως με πούδρες λάμψης (κυρίως για τις νύφες), με προιόντα concealer λαμψης τύπου illuminator αλλά και με κρέμες τύπου βαζελίνης για έντονο αποτέλεσμα σε φωτογραφίσεις.

Την διαφορά μεταξύ contouring και strobing μπορείτε να την καταλάβετε στην παρακάτω φωτογραφία!




Παρακάτω θα προτείνω κάποια αγαπημένα μου προιόντα ιδανικα για strobing

1.Ιnglot AMC Face and body illuminator
Πολύ ελαφριά βαση foundation με λάμψη (δες φωτό στο δέρμα την απόχρωση 62)




2.Kryolan shimmering event foundation
Παρόμοιο προιόν με το παραπάνω, μια κρέμα βάσης με μικροσωματίδια φωτός για εξαιρετικές γυαλάδες σε 5 αποχρώσεις (gold, golden beige, bronze, pearl, silver)

 
3.Kryolan glamour glow 
Mια πούδρα λάμψης με μεταξένια υφή σε 6 αποχρώσεις από μπρονζέ , peach και rose. Εξαιρετικές και πολύ αγαπημένες !

4.Illuminator YSL Touche Eclat
To μαγικό , πολυτελέστατο και πολύ αγαπημένο illuminator concealer για εκπλητική λάμψη στα ζυγωματικά , στο άνω χείλος και κάτω απ`τα μάτια. Εξαιρετικό προίον με μειονέκτημα την ακριβή του τιμή. Κυκλοφορεί σε πολλές αποχρώσεις ιδανική για φως είναι η ανοιχτόχρωμη ρόζ.
 

5. Radiant illuminator
Μια πιο προσιτή πρόταση είναι το illuminator της Randiant και για την τεχνική αυτή. Για εξαιρετική λάμψη και φωτεινότητα ειδικά στα ζυγωματικά (και όχι τόσο κάτω απ`τα μάτια) προτείνω το Νο 4 rose απόχρωση.



 6. Toyoko perfect concealer
Επίσης αλλη μια επιλογή ενός αρκετά καλού  illuminator είναι το  perfect concealer της Toyoko. Η υφή του, τα συστατικά του και το απότελεσμά στο δέρμα μοιάζει πολύ με το touche eclat και είναι μια εξαιρετική επιλογή για strobing. Κυκλοφορεί σε 2 αποχρώσεις pastel και honey.
7. Elegant multicolor finishing powder
Μια πολύ αγαπημένη μου εταιρία η Εlegant έχει μια εξαιρετική πούδρα ''μωσαικό'' με μεταξένια υφή που χαρίζει τόσο-όσο λάμψη. Αγαπημένη μου είναι το Νο 702 σε baby pink αποχρωση που συνδιάζει ρούζ και πούδρα με μια γερή δόση λάμψης .

Η τάση λοιπόν του Strobing ήρθε , έμεινε και θα μείνει γιατί μας αρέσουν τα λαμπερά πρόσωπα!! Αφήσε στην άκρη λοιπόν τα βαριά make up και βάλε λάμψη και φως στην ζωή σου και στο πρόσωπο σου!!

Βye...see you soon...
Φιλιά 
Φωτεινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις