Πως να αξιοποιήσεις έξυπνα τα καλλυντικά σου

 

Σήμερα σας έχω super post! 

Αφορά τα καλλυντικά μας και πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε με έξυπνο και οικονομικό τρόπο !!

Φαντάζομαι πολλές από σας δεν είναι δυνατόν να έχετε ένα ''γεμάτο ''kit'' καλλυντικών όπως εμείς οι make up artists! 
Μπορούμε όμως να κάνουμε το μακιγιάζ μας με λίγα αλλά ''εύελικτα'' υλικά;; 
Σαφώς και μπορούμε!
Θα σας αναφέρω μερικά προιόντα και τον τρόπο που μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε!

 1.Υγρό make up

 
Για όσα κορίτσια δεν θέλουν να έχουν πολλά υλικά για την βάση τους, μπορούν να βρούν 1 προιόν που να καλύπτει τις ανάγκες τους! Στο εμπόριο υπάρχουν υγρά make up που στο τελείωμα τους αφήνουν μια αίσθηση πούδρας! Οπότε μ`αυτον τον τρόπο αποφεύγουμε την χρήση της και φυσικά την αγορά της! 

 2. Μαύρο μολύβι ματιών

Το απαραίτητο όπλο του μακιγιάζ...με το μαύρο μολύβι μπορούμε να πετύχουμε πολλά στύλ μακιγιάζ όπως τύπου ''cat eye'' περίγραμμα έως ένα smokey look χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουμε π.χ μια μαύρη σκιά! Μυστικό είναι το καλό σβήσιμο του μολυβιού μ΄`ενα πινέλο.

3. Σκιές και ρούζ

Οι σκιές σε αποχρώσεις όπως  ροζ, σομών,  ροδακινί, μπρονζε κ.α μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για χρήση στα ζυγωματικά! Μην ψάχνετε λοιπόν να βρείτε την ιδανική απόχρωση ρούζ αφού κάλλιστα μπορεί να βαλετε π.χ την αγαπημένη σας ροζ-σομών σκιά και στα μαγουλάκια σας!! 




4. Kραγιόν σε 2 χρήσεις 

Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε και με το κραγιόν αφού μια μικρή ποσότητα στο δάχτυλο σας αρκεί, για να το απλώσετε στα ζυγωματικά όπως απλώνετε το make up ώστε να έχετε την ίδια απόχρωση ρούζ που είναι και το κραγιόν σας! 
  


 5. Gloss από σκιά

  
Δεν έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε διάφορες αποχρώσεις gloss;; Μια έξυπνη λύση είναι να ανακατέψετε λίγη βαζελίνη με μια μικρή ποσότητα σκιάς (σ`ένα βαζάκι) της αρεσκείας σας και θα φτιάξετε το δικο σας gloss σε όποια απόχρωση επιθυμείτε χωρίς να ξοδέψετε παραπάνω χρήματα! 

6. Mascara.....ως eyeliner                                             
Aν για κάποιο λόγο δεν έχετε eyeliner ή δεν μπορείτε να αγοράσετε μην προβληματίζεστε!
Το μόνο που θα  χρειαστείτε είναι μια μάσκαρα και ένα πινελάκι σαν αυτο της φωτογραφίας 

(όποιο σας βολεύει)
 
Λοξό πινέλο eyeliner
Κλασικό πινέλο eyeliner

 Μπορείτε να πάρετε μια ποσότητα απ`την μάσκαρα με το πινελάκι και να κάνετε το περίγραμμα που επιθυμείτε! Αν είναι αδιάβροχή ακόμα καλύτερα ....μπορείτε να έχετε το δικό σας αδιάβροχo eyeliner!!!

Τόσο απλά και πρακτικά! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις