Η ''μαγική'' τερακότα

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη αλλά πολλές από μας είμαστε ακόμα σε mood διακοπών.Το μαύρισμένο δέρμα μας, ακόμα καλά κρατεί και κάνουμε τα πάντα για να το αναδείξουμε με κυρίαρχο προιόν την τερακότα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες....


Το αγαπημένο προιόν των γυναικών, η τερακότα έχει κερδίσει τους περισσότερους ψήφους τις καλοκαιρινές σεζόν και όχι μόνο!Όλες την έχουμε λατρέψει μιας που αυτόματα μεταμορφώνει την επιδερμίδα μας και μας δίνει αυτη την μπρούτζινη ηλιοκαμμένη λάμψη!!
Τι είναι όμως η τερακότα;
Η τερακότα προέρχεται απ`την σύνθετη λατινική λέξη ''terra cotta'' που σημαίνει ''ψημένη γή'' και είναι μια κεραμική ύλη με κοκκινωπό χρώμα που παράγεται όταν ψηθεί άργιλος με πολλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.
Σήμερα η τερακότα είναι η πούδρα με το καφέ-κοκκινωπό χρώμα το λεγόμενο μπρονζέ και χρησιμοποιείται σαν ρούζ ή σ`όλο το πρόσωπο για ηλιοκαμμένη όψη.
Η τερακότα ταιριάζει σ`όλες τις γυναίκες ακόμα και στις πιο ανοιχτόχρωμες και υπάρχει σε πολλές αποχρώσεις ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη την περιπτωσή μας.

Χωρίζονται σε δυό κατηγορίες, 
1.Τις ματ τερακότα πούδρες για κοψίματα 
2.Τις ιριδίζουσες πούδρες για λάμψη 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την μάτ τερακότα για κοψίματα και για ρούζ, την απλώνετε με το πινέλο του ρούζ στα ζυγωματικά και σβήνετε προσεκτικά στις ριζές των μαλλιών απαλά. Προσοχή : καλό είναι να ''τινάξετε '' το πινέλο ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα για να μην σας βγεί πολύ σκούρο.

Αν πάλι θέλετε μια ηλιοκαμμένη λάμψη σ`όλο το πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ιριδίζουσα τερακότα μ`ενα φαρδύ πινέλο και να απλώσετε μια μικρή ποσότητα στο μέτωπο,στην μύτη, στο πηγούνι και να σβήσετε όσο πιο ελαφρά στο λαιμό.Επίσης μπορείτε να την συνδιάσετε με την μάτ για να κάνετε το κόψιμο που θέλετε και μετά από πάνω την ιριδίζουσα, για extra λάμψη.Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε και στις δύο περιπτώσεις είναι η υπερβολή στην ποσότητα γιατί το αποτέλεσμα θα μας βγεί αφύσικο.


Η τερακότα είναι ένα προιόν που χρησιμοποιείται πολύ σε καλοκαιρινά μακιγιάζ και ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και αυτό είναι που μας έχει κάνει να το λατρέψουμε!! 

* Το κείμενο έχει αναρτηθεί το lifestyle magazino www.womland.com 
http://www.womland.com/life-style/beauty/face/magiki-terakota/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις