Νυφούλες μου μπορώ να έχω την προσοχή σας παρακαλώ;



Αγαπημένες μου νυφούλες,

Το ξέρω πως έχετε πολύ άγχος και αγωνία για όλο αυτο το πακέτο που λέγεται ''Γάμος''. Άντε και κανονίσαμε την εκκλησία, το σπίτι, τα έπιπλα, κτλ.....αλλά έχουμε και έναν εαυτό που πρέπει να τον περιποιηθούμε κατάλληλα!
Λοιπόν όλα έχουν τον χρόνο τους και αυτός είναι που πρέπει να διαχειριστεί σωστά ώστε να είμαστε άνετες, χαλαρές και απόλυτα ικανοποιημένες με ότι έχουμε οργανώσει!
 Εδώ θα σταθούμε στο κομμάτι μου....δηλαδή στο μακιγιάζ!
Επειδή στο κομμάτι ''Νυφη'' υπάρχουν κάποιες αρχές, σας παραθέτω ένα-ένα τα ερωτήματα σας και τις δικές μου απόψεις πάνω στο κάθε ένα....

Γιατί να μην μακιγιαριστώ μόνη μου;;

Ξέρω πως όσες από σας ''πιάνει το χέρι σας'' , έχετε σκεφτεί να  κάνετε μόνες σας το νυφικό σας μακιγιάζ!
 Η δική μου απάντηση είναι : οκ γιατί όχι....

Σκεφτείτε όμως πως όσο και καλά να μακιγιάρεστε όταν θέλετε να πάτε κάπου, δεν ξέρω κατά πόσο καλά θα μακιγιαριστείτε την μέρα εκείνη που όλα θα γίνονται τόσο γρηγορα, θα έχετε πολλά στο κεφάλι σας, λίγο το άγχος, λίγο η αγωνία της μαμάς και οι επισκέψεις των φίλων και συγγενών.....που το μόνο που δεν θα καταφέρετε είναι η τέλεια γραμμή eyeliner ή η τέλεια εφαρμογή της βάσης !
Tα προιόντα φυσικά, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στο νυφικό μακιγιάζ αφού ένας επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσει υλικά που θα μπορούν να σταθούν στις συνθήκες της περίστασης , δηλαδή της φωτογραφησης και της βιντεοσκόπησης του γάμου! Με λίγα λόγια στο νυφικό μακιγιάζ  γίνεται η σωστή τεχνική ώστε να γράφει τέλεια στον φακό και στην κάμερα.


Photo: Dimitris Flouris
Make up: Fwteinh Makridou
Hair: Christina Tila
Model : Ioanna
Dress: Panagiota Moustaka

Δεν έχετε βαφτεί ποτέ από επαγγελματία και προβληματίζεστε για το αποτέλεσμα;

Για να νιώσετε ''ασφάλεια'' για το αποτέλεσμα του νυφικού σας μακιγιάζ μπορείτε να κλείσετε ένα δοκιμαστικό 2-3 μήνες πριν το γάμο σας με ένα επαγγελματία που έχετε δεί δουλειά του και νομίζετε πως σας αρέσει το στύλ του! Απο κει και πέρα μετά απο συζήτηση μπορείτε να του/της πείτε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει και αφήστε εκείνον/η να κάνει την δουλειά του όπως ξέρει βάση της εμπειρίας που έχει!
Όσον αφορά το look του μακιγιάζ, θα ήταν καλό να κάνετε κάτι διαχρονικό και λαμπερό, κάτι που να απογειώσει τη φυσική σας ομορφιά! Αποφύγετε κάθετι εξεζητημένο αφού η μόδα αλλάζει πολύ γρήγορα ανά εποχή. Δεν θα θέλατε φυσικά , να βλέπατε την φωτογραφία του γάμου σας μετά από χρόνια και να μην σας αρέσει..





Θέλετε να είστε πολύ λαμπερή και σας αρέσουν πολύ τα στρασάκια;

Eννοείται πως θέλετε να είστε πολύ λαμπερή και απαστράπτουσα την μεγάλη μέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το στρας και το glitter θα πρέπει να γίνει το αγαπημένο σας προιόν!! Αποφύγετε το glitter γιατί μπορεί να φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά μεν έχει φύγει απ`την μόδα και δε, είναι ο εχθρός των φωτογράφων, μιας που αφήνει λευκά pixels  στην φωτογραφία όταν έρθει σε επαφή με το φλας του φωτογραφικού φακού!! 
*My tip: Για ένα λαμπερό εφέ στο μακιγιάζ των ματιών επιλέγουμε μια πολύ λεπτή ιριδίζουσα σκιά σε σκόνη, τα λεγόμενα pigments που δημιουργούν πολύ εντυπωσιακά εφέ λάμψης σε μάτια και πρόσωπο! 





Δεν ξέρω τι μου ταιριάζει οπότε μάλλον θα χρειαστώ την γνώμη των δικών μου ανθρώπων!

Φυσικά και θέλετε να αρέσετε σε όλους αλλά αυτό μην σας αγχώνει! Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δικοί σας άνθρωποι θα σεβαστούν αυτό που αρέσει σε εσάς! Αν πάλι δεν το κάνουν, μην τους αφήσετε να σας επηρεάσουν, λέγοντας ο καθένας την δική του γνώμη βάση των δικών του προτιμήσεων! Σκοπός είναι το μακιγιάζ που θα κάνουμε την μέρα της πρόβας να ικανοποιήσει εσάς πρώτα απ`όλα και μετά τους άλλους. Γι`αυτό μια λύση είναι να αποφυγετε να έχετε μαζί σας στο δοκιμαστικό ,πολλά άτομα αλλά 1-2 πολύ στενά σας που εμπιστευεστε απόλυτα!
*My tip : Καλό είναι να μην δείξετε το νυφικό σας μακιγιαζ και χτένισμα στον μέλλοντα σύζυγό σας.Θα είναι σαν να του δείχνετε το ίδιο το νυφικό σας, οπότε η έκπληξη να σας δεί ντυμένη νυφούλα την μεγάλη μέρα, ''θα κάνει φτερά''....


 Η πρόβα του χτενίσματος και του μακιγιάζ πρέπει να γίνει μαζί ;

Aυτό εξαρτάται καθαρά από σας! Είτε το κανετε την ίδια μέρα, είτε άλλη είναι το ίδιο. Απλώς θα είναι καλύτερα να γίνουν σε πολύ κοντινά διαστήματα, καθαρά για να θυμάστε εσείς τις λεπτομέρεις στις οποίες έχετε καταλήξει με τον κάθε επαγγελματία!
*My tip: Η πρόβα του μακιγιάζ αν είναι δυνατόν να γίνει ώρα, που υπάρχει φυσικό φώς ώστε να φανεί καθαρά το αποτέλεσμα και να μην αλλοιωθουν τα χρώματα με έναν πιθανό λάθος φωτισμό π.χ πολύ κίτρινο ή φθορίου. Εξασφαλίστε όσο μπορείτε πιο δυνατό, διάχυτο-καθαρό φωτισμό για να μην υπάρξουν λανθασμένες εντυπώσεις!

Πόσες μέρες πρίν το γάμο μπορώ να κάνω καθαρισμό προσώπου ;

O καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος και  καλό είναι να γίνει τουλάχιστον 15 μέρες πριν το γάμο ώστε να υπάρχει χρόνος για να ηρεμήσει το δέρμα σε τυχόν ερεθισμό!

Τι πρέπει να γίνει πρώτα την μέρα του γάμου....το χτένισμα ή το μακιγιάζ ;

Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μου κάνουν οι νυφούλες! Μια σωστή σειρά είναι να γίνει μια προεργασία του χτενίσματος απ`τον/την hair stylist π.χ μπουκλές-ίσιωμα κ.τ.λ...μετά να αρχίσει το μακιγιάζ με βάση, foundation, μακιγιάζ ματιών . Πολλές φορές δουλεύουμε παράλληλα αλλά καλύτερα ειναι να ολοκληρώνεται το χτένισμα  και ύστερα να το μακιγιάζ.

Κλείνοντας θέλω να σας πω, πως το πιο δυνατό tip είναι να είστε χαλαρή και χαμογελαστή γιατί αυτό σας κάνει πιο όμορφες και πιο λαμπερές!! 



So... χαλαρώστε και απολαύστε με χαρά, χωρίς άγχος αυτην την υπέροχη στιγμή !!
Η ώρα η καλή κορίτσια μου!!!

Φωτεινή Μακρίδου -make up artist 

Eπικοινωνία : fmakridou@gmail.com 
fb page : https://www.facebook.com/pages/Fwteinh-Makridou-Make-up-artist/139525302764620


** Όσο για το ''clopy-paste'' του κειμένου που (δεν θα είναι η πρώτη φορά)....παράκληση.....να μην γίνεται χωρίς την άδεια μου ή μόνο με ενεργό link της πηγής του blog! 
Copyright ©


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις