Η δύναμη του μακιγιάζ στην ψυχολογία & στον κοινωνικό περίγυρο


Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων θεωρεί πως στην σημερινή εποχή, μέσα στην κρίση και τη γενική ανασφάλεια, ο καλλωπισμός είναι το μόνο που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει…κι όμως αν περιποιούμασταν τον εαυτό μας, ίσως νιώθαμε και καλύτερα.
Σύμφωνα με έρευνες, η περιποίηση μπορεί να μετριάσει το άγχος, έστω και προσωρινά και να μας χαλαρώσει.
Το να ασχοληθούμε ένα τέταρτο παραπάνω με τον εαυτό μας, αποτελεί μία υπέρτατη πράξη σεβασμού σ’ εμάς τους ίδιους. Καλό είναι να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να υποβαθμίζεται παρέα με την οικονομία μας…
Στο κομμάτι εμφάνιση δεν λείπει φυσικά και ο τομέας της περιποίησης του προσώπου μας και δεν είναι άλλο απ’ το μακιγιάζ μας.


Σε έρευνες φάνηκε ότι η συμμετοχή σε μία αισθητική παρέμβαση με μακιγιάζ, μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση γυναικών. Η κάλυψη των ατελειών του δέρματος τροποποιεί την εμφάνιση της γυναίκας και βελτιώνει την εικόνα του προσώπου, ενισχύοντας την αντίληψη περί ομορφιάς.



Το μακιγιάζ στον κοινωνικό περίγυρο εκπέμπει μια θετική αύρα της αυτοπεποίθησης, την οποία όταν την έχουμε, δίνει την αίσθηση ότι είμαστε αρεστοί, όχι μόνο στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Η πραγματική αυτοπεποίθηση είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του και είναι σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις, στη δουλειά και στην υγεία.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα έρευνας ψυχολόγων, δεν είναι αυθαίρετες εικασίες. Γι’ αυτό, το να φροντίζουμε την εικόνα του προσώπου μας είναι θέμα καλής ψυχολογίας και κοινωνικής αποδοχής.

Ας μην ξεχνάμε πως το μακιγιάζ και γενικότερα, η προσεγμένη εμφάνιση, δίνει σε μια γυναίκα μια εικόνα μεγαλύτερης εξυπνάδας, σιγουριάς και ελκυστικότητας και ειδικά στον επαγγελματικό χώρο, έχει ωφέλιμο αποτέλεσμα.

Κείμενο: Φωτεινή Μακρίδου
Make up artist - fmakridou@gmail.com

To κείμενο έχει αναρτηθεί στο womland.wordpress.com 
 https://womland.wordpress.com/2012/02/08/psyxologia-kai-makeup/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις